web analytics

Bandenservice

Carspeed bandenservice biedt u de mogelijkheid op locatie uw autobanden te laten wisselen.

Hoe gaat dit in zijn werk

Op afspraak komen wij bij u voorrijden en verzorgen bij u thuis, op uw werk of op een andere afgesproken locatie de bandenwissel. Dit kunnen nieuwe banden zijn, maar ook uw eigen zomer- of winterbanden.

mobiele bandenservice

 

Welke voordelen heeft dit voor u

Geen gesleep meer met uw banden van en naar uw garage of ruimteverlies in uw berging. U hoeft geen vrije dag te nemen; wij komen bij u thuis of op uw werklocatie met onze servicewagen voorrijden.

Winterbanden

Als het kwik begint te dalen naar 7 graden wordt het tijd uw winterbanden te laten monteren! Een winterband is gemaakt van een speciaal rubbermengsel met silica dat zich beter aanpast bij lage temperaturen. Dat zorgt voor meer rijcomfort en veiligheid. Daarnaast is een winterband voorzien van zogenaamde lamellen waardoor bij regen het water sneller wordt afgevoerd en het profiel beter ingrijpt op de ondergrond.

Zomer- en winterbanden hebben verschillende eigenschappen die het comfort en de veiligheid bevorderen. Onder 7 graden presteert een winterband beter, daarboven een zomerband. Een vierseizoenenband presteert in de zomer minder dan een zomerband en in de winter minder dan een winterband. Een vierseizoenenband is dan ook minder veilig dan een zomer- of winterband.

Waaraan is een winterband te herkennen

Het Duitse verkeersreglement geeft in een bepaling aan dat winterbanden  moeten zijn voorzien van de volgende aanduidingen: M+S, M&S of M.S. U moet er rekening mee houden dat deze banden een minimale profieldiepte van 4 mm dienen te hebben. In Nederland gelden voor winterbanden dezelfde eisen als bij zomerbanden, een profiel van minimaal 1,6 mm. Een winterband met een profiel van minder dan 4 mm verliest veel van zijn goede eigenschappen waardoor deze niet meer voldoet. M+S, M&S of M.S. (Mud and Snow) is een niet-gedefinieerde aanduiding. Producenten gebruiken deze aanduiding ook voor vierseizoenenbanden.

winterband aanduiding

 

Balanceren

Carspeed heeft in de servicewagen een geavanceerd balanceerapparaat om uw wielen feilloos te balanceren. Als uw stuur bij een bepaalde snelheid begint te trillen, is het wellicht noodzakelijk dat uw banden moeten worden gebalanceerd. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort en verbeteren het wegcontact. Tevens bespaart u op onderhoudskosten omdat extra slijtage aan stuur, fuseekogels en ophanging wordt voorkomen.

Bandenspanning

Uiteraard worden bij elke bandenwissel ook uw banden op de juiste spanning gebracht. Wij bieden u ook de mogelijkheid uw banden op spanning te brengen met stikstof.

Ventielen

Moet ik bij elke bandenwissel het ventiel vervangen?

Bij een bandenwissel adviseren wij altijd het ventiel te vervangen. Dit zorgt voor de luchtdichtheid van de band en is daarom een zeer belangrijk onderdeel. Het is niet verstandig uw veiligheid of de levensduur van uw banden op het spel te zetten door te besparen op de prijs van een ventiel.

Bandenreparatie

Een lekke band is nog geen verloren band, Carspeed beschikt over het vakmanschap om uw band op locatie te repareren. Dat gebeurt op basis van de voor uw band gestelde normen en met het juiste materiaal.

Schade goed in beeld krijgen

Een autoband kan er aan de buitenkant goed uitzien terwijl er aan de binnenzijde schade ontstaan is door bijvoorbeeld te lang doorrijden op een lekke band, dit kan tot zeer gevaarlijke situaties lijden! daarom word de band altijd van de velg gedemonteerd om mogelijke schade aan de binnenzijde te traceren.