web analytics

Aircocheck

Weet u niet zeker of uw airco optimaal werkt, dan kan Carspeed een aircocheck voor u uitvoeren. Wij controleren de druk en de temperatuur en voeren een visuele controle uit. Een nieuw aangeschafte auto dient in ieder geval na het derde jaar na aankoop te worden gecontroleerd. Wij adviseren u deze controle daarna elk jaar te laten uitvoeren.

Aircoservice beurt

Uw airco heeft regelmatig een servicebeurt nodig zodat deze optimaal werkt. Dan houdt u blijvend plezier van de airco en zit u fris achter het stuur. Door verlies en/of verdamping neemt het koudemiddel in uw airco jaarlijks af met gemiddeld 10%. Als het vullingspercentage onder de 70% komt, werkt uw airco niet meer optimaal en neemt de kans op een defect toe.

Wat houdt de aircoservicebeurt in?

  • Leeghalen en filteren van het koudemiddel;
  • Controle op aanwezigheid uv-contrastvloeistof (ultraviolet);
  • Diepvacumeren waarbij schadelijk vocht wordt verwijderd;
  • Vacuümtest (controle op lekkage);
  • Olie toevoegen indien nodig;
  • Vullen met schoon koudemiddel R134a;
  • Controleren van de magneetkoppeling en aandrijfriem;
  • Controleren van de lage- en hogedrukzijde van het systeem;
  • Temperatuurcontrole.

Alle werkzaamheden aan uw airconditioning worden uitgevoerd volgens de Stek-regelgeving. Wij werken met het zogenaamde terugwinsysteem. Dit houdt in dat het koudemiddel wordt teruggewonnen uit uw aircosysteem, vervolgens gefilterd, gewogen en aangevuld tot de voor uw auto voorgeschreven hoeveelheid.

Ik heb een oudere auto of oldtimer met airco, kan ik hiervan de airco ook laten vullen?

Voor de aircosystemen die nog gevuld zijn met het koudemiddel R-12 heeft Carspeed ook de benodigde kennis in huis om deze om te bouwen naar R134a. Koudemiddelen zoals R-12 en R-22 bevatten chloor. Als dit chloor vrijkomt in de lucht breekt het de ozonlaag af en versterkt het broeikaseffect, wat zeer slecht is voor ons milieu. Het gebruik van chloor in koudemiddelen is vanaf 2004 dan ook niet meer toegestaan in de EU. Uw R-12-aircosysteem dient te worden omgebouwd, zodat deze weer zonder problemen kan koelen met het koudemiddel R-134a. Carspeed heeft hier een kostenbesparende oplossing voor die ook op locatie kan worden gerealiseerd.

Ik weet niet met welk koudemiddel mijn airco is gevuld?

Vanaf 1 januari 2004 is het niet meer toegestaan HCFK’s toe te passen in nieuwe apparatuur. Heeft uw auto een bouwjaar van na 2004 dan is het vrijwel zeker dat het koudemiddel R-134a is gebruikt voor uw aircosysteem. In veel gevallen kunt u het koudemiddel dat voor uw airco is gebruikt op een sticker aflezen die door de fabrikant veelal onder de motorkap is geplaatst. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan Carspeed door middel van een simpele test controleren welk koudemiddel in uw aircosysteem is gebruikt.

Uv-detectievloeistof toedienen

Door de toevoeging van uv-detectievloeistof kan een eventuele lekkage snel en effectief worden gedetecteerd. Dit doen wij overigens alleen gelijktijdig met een servicebeurt.

Waarom uv-detectievloeistof toedienen?

Een lekkage waarbij koudemiddel vrijkomt, levert gevaar op en veroorzaakt milieuschade. Door preventieve toediening van uv-vloeistof kan bij storing in een later stadium gericht worden gezocht naar lekkage. Sporen van uv zijn namelijk met een speciale bril en ultraviolet licht zichtbaar op het lekkende onderdeel. Dat bespaart u op termijn veel reparatietijd- en kosten.

Airco-refresh

Deze behandeling zorgt ervoor dat u storende luchtjes (bijvoorbeeld hondengeur en rookgeur) niet meer ruikt en dat bacteriën uit het aircosysteem worden verwijderd. Hierdoor heeft u minder snel last van branderige ogen of geïrriteerde luchtwegen als u de airco gebruikt.